3 Ağustos 2012 Cuma

Taze Fasulye

Zeytinyağlı Taze Fasulye

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemeler;

1 kg taze fasulye (çalı yada ayşe kadın)
1 büyük boy kuru soğan
3 adet domates
3 tatlı kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı zeytin yağı
Tuz

Zeytinyağlı Taze Fasulye yapılışı;


Fasulyeleri güzelce ayıklayın. Parmak boyunda doğrayın. Güzelce yıkayıp pilav tenceresine koyun. Üzerine soğanı küpküp doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve küpküp doğrayın. Soğanların üzerine de domatesleri koyun. yağ tuz ve şekerini ekledikten sonra kısık ateşte 40-45 dakika kadar pişirin.

Püf noktası; yemeğe su koymayın. İllaki koymanız gerekiyorsa yarım su bardağı kadar sıcaksu ekleyebilirsiniz. İkinci bir püf noktası ise tencereye asla kaşık sokmayın. Ne tahta ne de demir kaşık. Tencereyi arada sallamanız yeterli olacaktır.

Afiyet bal şeker olsun.... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder