23 Ağustos 2012 Perşembe

Fırında Kabak Mücver

Fırında Kabak Mücver



Fırında Kabak MücverKabak Mücver





Malzemeler;



4 adet kabak
6 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
3 adet yumurta
3-4 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Nane


Fırında Kabak Mücver Yapılışı;


Mücveri iki şekilde yapabiliriz arkadaşlar. İstersek tavada kızartırız, "ayyy çok yağlı olur" derseniz aynı karışımı borcama koyup fırında pişirmeyi deneyin. bayılacaksınız.

Kabakları rendeleyerek başlıyoruz işe. Rendelediğimiz kabakların suyunu güzelce sıkalım. İçine taze soğan, dereotu ve maydanozu ince ince kıyarak ekleyelim. 3 yumurta kıralım. Önce 3 yemek kaşığı un ekleyelim baktık az geldi bir kaşık daha koyalım. Beyaz peynir ve baharatları da ekleyerek mücverimizi bitirelim. 
Tavada kızartmak istiyorsak tavaya 1 su bardağına yakın sıvı yağ koyalım. Bir kaşık yardımı ile mücverleri tavaya bıralım. İyice kızarana kadar pişirelim. Çok kalın yapmayın içi pişmeyebilir. Kızarttığımız mücverleri kağıt havlunun üzerine çıkaralım. Bu şekilde çok yağlı oluyor gerçekten ancak lezzeti çok daha değişik oluyor. 
Aynı karışımı borcama koyarak fırında da pişirebilirsiniz. Her iki şekilde de Yoğurt servis önerimdir.

Afiyet bal şeker olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder