5 Ağustos 2012 Pazar

Çılbır

Çılbır

















Malzemeler;


4 adet yumurta
Yoğurt
Sarımsak
Kırmızı toz biber
Tuz


Çılbır Yapılışı;


4 adet yumurtayı kaynayan suya yavaşça yumurtayı dağıtmadan kırın. Piştiklerini anladığınızda bir süzgeç yardımı ile yumurtaları servis tabağına çıkarın. Ayrı bir yerde 2 su bardağı kadar yoğurt ile sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Yumurtaların üzerine yoğurdu dökün. Kırmızı toz biberi yağda hafif kızdırın ve yoğurdun üzerine gezdirerek süsleyin.

Afiyet bal şeker olsun...
 

2 yorum:

  1. Yumurtaları fokur fokur kaynayan suya kırarsak dağılıyor diye hatırlıyorum. Gerçi çook uzun zamandır yapmadım ama su "pirelenince" kırmak gerekiyor diye hatırlıyorum. Yanılıyor muyum acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Evet suyun fokur fokur kaynamasına gerek yok. Sadece kırarken dikkat etmek lazım yumurtayı dağıtmadan kırmak lazım.

      Sil