5 Ağustos 2012 Pazar

Cevizli ve Tahinli Ekmek

Cevizli ve Tahinli Ekmek






Malzemeler;


2 adet hazır ekmek hamuru
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı tahin


Cevizli Tahinli Ekmek Yapılışı;


Hazır ekmek hamurunu 8-10 eşit parçaya ayırın. Oklava yardımı ile herbirini uzun şeritler halinde 3 parmak genişliğinde açın. Açtığınız şeritlerin üzerine önce ince bir tabaka halinde tahin sürün, sonrasında cevizi serpin ve hamuru rulo halinde sarın. Açık olan tarafları yukarı gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Fırına koymadan önce 20 dakika bu şekilde bekletin. Hamur birazdaha mayalanacak ve ekmekleriniz biraz daha kabaracaktır. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 

Pazar sabahlarının vazgeçilmez ekmeği olacaktır...

Afiyet bal şeker olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder