7 Ağustos 2012 Salı

Arpa Şehriye Pilavı

Arpa Şehriye Pilavı



arpa şehriye pilavı


















Malzemeler;


2 su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı tavuk suyu
Sıvı yağ
Tuz


Arpa Şehriye Pilavı Yapılışı;


Şimdi sizinle et yemeklerinin yanına daha çok yakışan bir pilav yapacağız. Öncelikle 2-3 yemek kaşığı sıvı yağda 1 bardak şehriyeyi hafif kahverengi olana kadar kavuralım. Sonra diğer bardağı da ekleyelim. Bu sefer çok fazla kavurmayacağız. İçine 2 bardak tavuk suyumuzu ekleyelim. Evde hazırda yoksa normal su ekleyelim. İçine 1 tane bulyon atabiliriz. Tuzunu da ekleyelim. Suyunu çekince altını kapatıp üzerine bir havlu örterek demlenmeye bırakın.

Afiyet bal şeker olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder