20 Temmuz 2012 Cuma

İzmir Köfte

İzmir Köfte
















MALZEMELER


    100 Gr Margarin
    2 Adet biber
    1 Adet domates
    1 Adet yumurta
    1 Adet soğan
    1 Yemek Kaşığı domates salçası
    400 Gram kıyma
    3 Adet patates

İzmir Köfte Yapılışı


Soğanı ayıklayalım ve rendeliyelim, karıştırma kabına alalım, maydanozu ayıklayalım, yıkayıp incecik kıyalım, karıştırma kabına alalım. Üzerine, kıymayı, tuzu, karabiberi, bayat ekmeği ufalayıp karıştırma kabına alalım, 1 yumurtayı kıralım ve harcı yoğuralım. Kıvama gelen kıyma harcından parçalar koparıp uzun köfteler yapalım. Köfteleri kızgın yağda, hafif kızartalım ve fırın tepsisine dizelim. Üzerine, dilim domates ve biberleri dizelim. Tavaya yağı alalım salçayı ilave edip hafif kavuralım su ilave edelim bir taşım kaynatalım ve ocaktan alalım. Hazırladığımız bu sosu, köftelerin üzerine dökelim. 180 derecelik ısıda pişmeye bırakalım. Patateslerin kabuklarını soyolım, istediğimiz şekillerde keselim ve kızartalım. İzmir köfte pişince, üzerine kızarttığınız, patatesleri koyarak servise sunalım. Afiyet olsun. Margarin ile üzerine sos yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder