4 Temmuz 2012 Çarşamba

Bulgur Pilavı

Bulgur Pilavı
















Malzemeler;


* 2 su bardağı pilavlık bulgur
* 1 adet orta boy soğan
* 2 adet biber
* 1 adet orta boy patates
* 1 adet patlıcan
* 3 adet domates
* 1 su bardağı tavuk suyu yada bulyon
* Tuz
* Karabiber
* Nane

Bulgur Pilavı Yapılışı;

Soğan ve biberleri küçük küçük doğrayıp 3 yemek kaşığı sıvı yağda hafif kavurun. 3 adet domatesi rendeleyin ve ekleyin. İçerisine küçük küp küp doğradığınız patlıcanları ilave edin. (Patlıcanları tuzlu suyun içine doğrayın ve sıkarak içinden alın. O şekilde pilava ekleyin.) Yine küçük küp küp doğradığınız patatesleri ilave edin. Bir süzgüde yıkadığınız 2 su bardağı bulguru da ilave ederek biraz daha karıştırın. Üzerine 1 su bardağı tavuk suyu 2 su bardağı da normal su ekleyin. Yada 3 su bardağı su ve 1 adet tavuk bulyon koyarak kısık ateşte pişirin. Pişince tuz, karabiber ve nane ekleyerek demlenmeye bırakın. Yanına sarımsaklı güzel bir cacık yapın. Çok sulu olmasın. Cacığı kuru nane, pul biber ve zeytin yağı ile süsleyin. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder